ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους 45 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ & ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους 45 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ & ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Στις 18/7/2017 πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία από μετανάστ(ρι)ες στο καμπ της Μόριας, ενάντια στις άθλιες συνθήκες που συνεχίζουν να επικρατούν. Με τους μπάτσους να ξεκινούν τις ταραχές, η διαμαρτυρια κατεληξε σε ξυλοδαρμούς και συλλήψεις.
Συνελήφθησαν 35 άτομα, στοχευμένα αφρικανικής καταγωγής, χωρίς λοιπά στοιχεία και κριτήρια. Οι κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί είναι: α) αντίσταση, β) στάση (170 ΠΚ), γ) διατάραξη κοινής ειρήνης των πολιτών, δ) εμπρησμός, ε) απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία σε βάρος αστυνομικών και στ) διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Οι 30 βρίσκονται στις φυλακές της Αυλώνας, του Κορυδαλλού και της Χίου όπου κρατούνται μέχρι τη δίκη τους, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απρίλη 2018. Επιπλέον, άλλοι δύο μετανάστες έχουν συλληφθεί και κρατούνται με αντίστοιχες κατηγορίες για εξέγερση που έγινε στις 10/7/2017 στη Μόρια και θα δικαστούν στις 11 Μάη 2018. Άλλοι 8 μετανάστες κρατούνται σε διάφορες φυλακές της χώρας και θα δικαστούν με κατασκευασμένες κατηγορίες στις 27 Απρίλη 2018 γιατί ένα χρόνο πριν είχαν τολμήσει να ζητήσουν να ενημερωθούν πόσο ακόμα θα παρέμεναν σε διοικητική κράτηση στην Πέτρου Ράλλη.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 32 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ 8 ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΟΣΕΣ/ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ/ΟΥΣ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(Ρ)ΙΕΣ

ΔΙΚΗ ΤΩΝ 35 ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ: 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018, ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΧΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση