ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ

Βαφτίζετε τους κατειλημμένους χώρους, τόπους ανομίας και στέλνετε τελεσίγραφα  15 ημερών για «οικειοθελή» εκκένωσή τους.   

Θα τους υπερασπιστούμε ως σημεία της συλλογικής μας συνάντησης, εκεί που οραματιζόμαστε, και ως ένα βαθμό χτίζουμε, κοινότητες έξω και πέρα από τις αξίες του ανθρωποφαγικού σας συστήματος.  

Θέλετε να πείσετε, ότι με την εκκένωση των καταλήψεων θα κυριαρχήσει «ο νόμος και η τάξη» και επιτέλους θα κολυμπάμε σε πελάγη «ασφαλείας».

Οι εξεγέρσεις ανά τον κόσμο, ακόμα και στα προπύργια του νεοφιλελευθερισμού (βλ. Χιλή), επιβεβαιώνουν όμως, ότι χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη η «τάξη και η ασφάλεια» έχουν κοντά ποδάρια.

Όσο για μας, μην κουράζεστε. Ασφαλείς νιώθουμε όταν βρισκόμαστε ανάμεσα σε συντρόφους και συντρόφισσες, στο δρόμο, σε χώρους ελευθερίας, όπως είναι οι καταλήψεις και τα στέκια μας, εκεί που συναντιόμαστε, οργανώνουμε συλλογικά τις σκέψεις και τις αντιστάσεις μας.

Περιχαρείς διατυμπανίζετε ότι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα που δήθεν τα τελευταία χρόνια, επειδή οι μηχανισμοί του κράτους ήταν «αφηρημένοι» και «χαλαροί», σας είχε ξεφύγει απ’ τα χέρια.

Η «επιστροφή στην κανονικότητα» αντιθέτως είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση, με το αίσχος της Μόριας, την εισβολή των ΜΑΤ και το γκρέμισμα του Ορφανοτροφείου και με τόσα άλλα που γίνονταν χωρίς πολλά-πολλά. Εσείς βρήκατε τον δρόμο στρωμένο και τον κάνατε λεωφόρο. Μετατρέπετε με πανηγυρισμούς την βαρβαρότητα σε κανόνα, κι αυτό το λέτε κανονικότητα. Θα στηρίξουμε τους κατειλημμένους χώρους ως κομμάτι της δικιάς μας κανονικότητας λοιπόν, είτε σας αρέσει είτε όχι. 

Τραμπουκίζετε, εξευτελίζετε και βασανίζετε όποιον/αν πέσει στα χέρια σας, ενώ κατηγορείτε για τραμπουκισμό αναρχικούς και αναρχικές που πετάνε τρικάκια στην οικία «του μεγάλου προστάτη».

Δείξτε λίγη αυτοσυγκράτηση. Είμαστε ακόμα στην αρχή… 

Φτύνετε μίσος σε καθετί που υπερβαίνει τον κανόνα σας, αλαζόνες ακόμα και σε αυτό που  γράφουν τα βιβλία σας: «δεν υπάρχει κανόνας χωρίς εξαιρέσεις».

Είναι το παράδειγμα των εξαιρέσεων που σας φοβίζει προφανώς και οι δυνατότητες που κυοφορούνται μέσα σε αυτό. Οι καταλήψεις αυθαδιάζουν απέναντι στην «ιερή ιδιοκτησία» και πρέπει να εξαφανιστούν.   

Εκκενώνετε χώρους όπου ζουν μετανάστριες και μετανάστες για να τους «προστατεύσετε» από επικίνδυνες/ους αλληλέγγυες/ους. Τους «προσφέρετε κατοικία» και  ένα «λαμπρό μέλλον» σε κάθε λογής στρατόπεδο.

Εμείς πάλι τους θέλουμε δίπλα μας. Να ζήσουμε μαζί. Ν’ αγωνιστούμε μαζί.

Και επειδή διπλωματικές σχέσεις δεν είχαμε ποτέ για να διακοπούν με τη λήξη του τελεσίγραφου, καταλαβαίνουμε πώς για πόλεμο το πάτε. Μαστιγώνετε τη θάλασσα…

 

  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Στηρίζουμε τις πορείες αλληλεγγύης στις καταλήψεις:

Τρίτη 3 Δεκέμβρη, 18:00 Πάρκο Εργατικού Κέντρου
Πέμπτη 5 Δεκέμβρη, 18:00 Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας

Ubuntu-Wahhada